Раин Бирд (Rain Bird)

Реин Бирд

Rain Bird e компанија koja е основана во 1933 година за време на земјоделскиот бум во Калифорнија, САД. 

Како водечки глобален производител Rain Bird е и снабдувач на Поп Ап (Pop Up)  прскалки за наводнување на тревници.
Овен ова, 
Rain Bird произведува и нуди најширок спектар на производи за наводнување на терени за голф, спортски терени, паркови, дворови и градини.
Производите на овој американски бренд се застапени во повеќе од 130 земји низ целиот свет.

Во текот на изминатите осум децении, Rain Bird е награден со повеќе од 450 патенти ширум светот, вклучувајќи го првиот во 1935 година (US Patent # 1,997,901) за прскалка со хоризонтална акција. Ова дововеде нова ера во наводнувањето во целиот свет.

Rain Bird разви иновативни производи за заштеда на вода, како што се Поп Ап (Pop Up) прскалки кои под притисок излегуваат над земја, тајмери и контролери за автоматско вклучување и исклучување на системот, и електромагнетни вентили.